Szevasz tavasz
Szevasz tavasz

Vasárnap este Rameau Polümnia ünnepei című opera-balettjének modern kori világpremierjével zárult a 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál. 17 nap alatt 33 helyszínen több mint 170 program várta az érdeklődőket. A programokra a szabadtéri eseményekkel együtt több mint 200 ezren voltak kíváncsiak, jóval meghaladva a korábbi évek látogatószámát.

Az idei fesztivál igazi csemegéket tartogatott: többek között Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok régen várt ...

Francia sztárokkal zár a BTF
Francia sztárokkal zár a BTF

Egy igazi különlegesség a végére. Teljes egészében legutóbb 1753-ben felcsendült Rameau-ritkaság modern kori bemutatójával zár a BTF. 

2014-ben a késő barokk egyik legjelentősebb komponistája és zenetudósa, Jean-Philippe Rameau halálának 250. évfordulójára (1683-1764) emlékeznek világszerte. Az esemény célja, hogy a zeneszerző munkássága a lehető legszélesebb körben ismertté váljon. Magyarországon a Budapesti Tavaszi Fesztivál záró programjaként ...

Rap, slam és roma dallamok
Rap, slam és roma dallamok

Ma este mutatják be az első roma etnoballadát, a Somnakajt. A történet bővelkedik humorban, misztikumban, de mégis reális képet fest a hazai cigányságról. A Fesztivál Színházban már javában zajlik a főpróba. A főbb szerepekben Mező Misit, Falusi Mariannt,  Rácz Katit, Szakács Hajnalkát, és Balogh Lajost láthatjátok. A zenei alapot pedig többek között Szirtes Edina Mókus, Marko Markovic, Szakcsi Lakatos Béla és Balogh Kálmán  szolgáltatja.

Kékben ragyogott a Fesztivál
Kékben ragyogott a Fesztivál

Az uruguayi operaénekes, Erwin Schrott  kérésére az Autizmus Világnapja alkalmából tegnap kék ruhás és kék szalagot viselő nézőkkel telt meg a Vígszínház. Sőt, a Művészetek Palotája is kékben pompázott. Mindeközben a Vigadóban Stuller Gyula, Perényi Miklós és Rohmann Imre adtak koncertet, a BMC-ben pedig Krausz Adrienne zongoraestjét hallgatták az érdeklődők. Ez volt a BTF 13. napja.

 

 

photo.jpg

Hallelujah: itt van Rufus!
Hallelujah: itt van Rufus!

Ha csak egy dalt kellene mondanunk, ami kivétel nélkül az összes zenei tehetségkutatón elhangzik, az minden bizonnyal Leonard Cohen Hallelujah című dala lenne. Nagy összegben mernénk fogadni rá, hogy a már-már ikonikus Shrek betétdal ma este is elhangzik majd. Csakhogy most önjelölt énekesek helyett Rufus Wainwright előadásában.

Rufus_Wainwright_140403_cBarry_J_Holmes.jpg

A világ legnagyobb tehetségű dalszerzői és legcsodálatosabb hangú énekesei közé tartozó Rufus Wainwright 1973-ban született New ...

Hazatérő vándorok
Hazatérő vándorok

A 25 éves jubileumi évadát ünneplő Közép-Európa Táncszínház Peregrinusok című bemutatója több okból is különleges mérföldkő a társulat életében. A Népszínház Táncegyüttes jogutódjaként született Közép-Európa Táncszínház első bemutatója pont 25 évvel ezelőtt debütált a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Ezt az eseményt éleszti újra most a Peregrinusok , amely bemutatónak úgyszintén a BTF ad teret.

A ma esti premier azért is kivételes, mert ...

#ittahelyem

Betekintés a kulisszák mögé, interjúk, listák és a legfontosabb pillanatok - ez a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál blogja! Március 30. és április 22. között a fesztivál színes és sokrétű programjából válogathat mindenki, ehhez adunk némi támpontot online is.

Facebook